top of page

CLASSICNL

Win Het Album Van De Week: Contrasts

Op het album Contrasts speelt de vooraanstaande klarinettiste Sharon Kam samen met haar broer, altviolist Ori Kam en pianist Matan Porat een dramatisch, scherp contrasterend programma dat chronologisch wordt gepresenteerd.
Het programma begint met muziek van Mozart en eindigt met muziek van Bartók, wiens Contrasts waarschijnlijk de meest originele en boeiende bijdrage aan het repertoire voor deze combinatie van instrumenten levert. Daartussenin speelt het trio werken van Schumann en Brahms die biografische verwijzingen met meerdere lagen bevatten en sterk met elkaar verwant zijn in hun romantische karakter.

Sharon Kam debuuteerde bij het Israel Philharmonic Orchestra en Zubin Mehta als solist in Mozarts Klarinetconcert. Dit was het begin van een grote carrière als veelgevraagd klarinettist, die haar al meer dan twintig jaar naar concertzalen over de hele wereld brengt. Als gepassioneerd kamermusicus werkt ze veelvuldig samen met musici als Lars Vogt, Leif Ove Andsnes en het Jerusalem Quartet. Ze heeft een grote liefde voor Mozarts meesterwerken voor klarinet, maar voelt zich ook thuis in de moderne klassieke muziek en jazz.

bottom of page